Het klinkt als een prachtig beroep, kindercoach, en dat is het ook! Maar wat ga je dan precies leren bij een kindercoach HBO opleiding? Nou, een heleboel. Maar daar heb je niet zoveel aan. Om je hier een goed beeld van te geven en je misschien zelfs warm te laten lopen voor een opleiding tot kindercoach gaan we in deze blog dieper in op de dingen die je tijdens zo’n opleiding zult gaan leren. Lees dus gauw door!

De pedagogische driehoek

Dit is de basis van waaruit je bij ieder kind aan de slag zult gaan wanneer je straks aan het werk bent. De pedagogische driehoek bestaat uit het kind, de ouders en de omgeving. Deze drie zijn altijd van invloed op elkaar. Eventuele problematiek die het kind ervaart komt vrijwel altijd voort uit één van de drie onderdelen van de driehoek. Tijdens jouw opleiding leer je hoe je deze weer optimaal laat verlopen. Dat doe jij niet voor de ouders en het kind, maar je geeft ze de mogelijkheid en helpt ze om dat zelf te doen.

Verschillende werkvormen en theorieën

Wat voor het ene kind en zijn of haar ouders goed werkt, hoeft niet persé goed te werken voor een ander kind met dezelfde problemen. Daarom leer je tijdens je opleiding tot kindercoach allerlei verschillende werkvormen en theorieën. Zo kun je zelf op een creatieve manier altijd een passend traject ontwikkelen voor een kind. Op die manier heb je altijd de geschikte tools in handen om aan de slag te gaan en het kind weer in zijn of haar kracht te krijgen, want dat is wat je doet als coach!

Topje van de ijsberg

Bovenstaande is slechts het topje van de ijsberg, want je leert nog veel meer bij een opleiding tot kindercoach. Lijkt dat je wat? Ga dan op zoek naar een geschikte opleiding bij jou in de buurt!